Casio

Casio ble grunnlagt i 1946 i Japan i kjølvannet av andre verdenskrig. Grunnleggeren, Tadao Kashio, startet med å produsere mekaniske deler. Han fikk selskap av brødrene sine, som hadde ekspertise innen elektronikk, og i 1949 hadde de begynt å produsere kalkulatorer. På 1950-tallet produserte de med suksess Japans første elektroniske kalkulator, og den var liten nok til å være bærbar og i skrivebordsstørrelse. Suksessen til Casio-kalkulatorene førte til at familiebedriften satset på elektriske produkter, og de vendte snart oppmerksomheten mot det nye datamarkedet. De ville bli synonyme med elektriske datamaskiner og kalkulatorer, og de begynte til og med å formulere og produsere håndleddskalkulatorer. Casio begynte å produsere elektroniske instrumenter, og på 1970-tallet var selskapet et kjent navn over hele verden.

Det var imidlertid ikke før i 1974 at Casio lagde sitt beste produkt til nå, Casio-klokken. Casio-klokker ble raskt en hit etter utgivelsen i 1974. Casio-selskapet var banebrytende innen masseproduksjon av kvartsklokker, som ble drevet elektronisk. Dette var verdens første vellykkede elektroniske klokker, og de var høydepunktet innen mote og teknologi. Dette første produktet ble kalt Casiotron og det solgte som en ild i tørt gress. Klokken var nyskapende og trendy, med en liten dataskjerm som gjorde at brukeren ikke bare kunne fortelle klokkeslettet nøyaktig, men også fortelle datoen. Disse funksjonene kan tas for gitt i dag, men på 1970-tallet var dette banebrytende teknologi.

Pris
Serie
Vanntett
Urverk
Passer til
Lenketype
  • You're currently reading page 1
  • Side 2
Angi synkende retning
  • You're currently reading page 1
  • Side 2
Angi synkende retning
Finner du ikke det du leter etter?
Det hender at vi har varer som ikke ligger i nettbutikken. Ta kontakt på: nettbutikk@urmakerlarsen.no så hjelper vi deg videre.