Urmaker Larsen AS - et autorisert urmakerverksted

Reparasjon

Vårt verksted utfører service på alle merkene vi fører i butikken.

Kvalitetsur krever nemlig god oppmerksomhet og presisjon: Vi er opptatt av at kunden får best mulig etterservice. Ur er en omstendelig oppgave å overhale som krever store faglige og tekniske ressurser.

Urmakerne våre sitter derfor ofte på skolebenken hos leverandørene og utvikler stadig sin fagkunnskap. Vårt urmakerverksted er utstyrt med alle tekniske hjelpemidler som finnes, og maskinene er de samme som blir benyttet i produsentenes egne fabrikker.

I tillegg har vi et stort delelager og kompetansen til å løse de fleste utfordringer.

OMEGA reparasjon

Demontering

Hva skjer når du leverer en klokke inn til service?

Det første vi gjør er å identifisere klokken - alle klokker har et unikt serienummer slik at urmakerne kan se servicehistorikken, registrere hva som blir gjort - og finne de eventuelle delene som passer.

Slik vi har en journal hos legen og en bil har en servicehistorikk, har også uret ditt det samme.

For å få en oversikt over hva som må gjøres for å få uret i utmerket stand, foretar urmakerne en visuell undersøkelse. Kosmetiske feil på klokken sjekkes, lokket bak på urkassen åpnes slik at tilstanden på urverket kan faglig bedømmes. Etter undersøkelsen er gjort vil du motta et pristilbud og en tilstandsrapport.

1. Demontering

Lenken fjernes, urkassen åpnes og urverket demonteres. Her kan man finne feil eller slitasjeskader, men ofte er feil så små at de ikke oppdages før alle delene er renset.

2. Rensing

Alle delene renses i en spesialmaskin. Selve rensingen er en avansert prosess i fire steg som omfatter ultralyd og forskjellige rensevæsker. Nå kan alle delene sjekkes og man tar en vurdering på hva som må byttes ut.

Demontering

Klokkerens

3. Montering

Urverket monteres tilbake, og alle funksjonelle deler blir smurt med spesialsmurning. Det benyttes i alt fire forskjellige oljer, og i et vanlig mekanisk ur er det rundt 50 punkter som trenger smurning for å hindre friksjon og slitasje. Nå kan det også finnes deler som må utbedres.

4. Kalibrering

Presisjonen på uret må testes over flere dager og eventuelle feil og uregelmessigheter utbedres.

5. Polering

Lenke og urkasse blir rengjort og deretter polert. Merker, riper og eventuelle skader utbedres - hvis nødvendig byttes eventuelle ytre deler.

6. Operasjonen avsluttes

Klokken monteres sammen, urverket settes på plass i kassen og alle pakninger blir skiftet. Det blir foretatt en endelig test på nøyaktighet.

7. Trykkluftkammer

Klokken blir testet i et trykkluftkammer. Ved eventuelle lekkasjer blir urverket tatt ut og klokken testes i vann for å avdekke opprinnelsen til lekkasjen - uten å skade klokken.

8. Kvalitetskontroll

Helt til slutt blir klokken testet i en simulator som etterligner bevegelsesmønsteret til oss mennesker. Produsentene har nøyaktighetskrav som er forhåndsspesifisert. Nok en gang kan sjeldne feil bli avdekket. Uret er nå klar for 5 nye år og vi gir 24mnd. garanti på full overhaling.

Lenkerens