Verksted og Service

trenger du en service?

Fyll inn skjemaet under og så tar vi kontakt med deg
*Required Fields
Hva skjer når du leverer en klokke inn til service?
  • Lenken fjernes, urkassen åpnes og urverket demonteres. Her kan man finne feil eller slitasjeskader, men ofte er feil så små at de ikke oppdages før alle delene er renset.
  • Alle delene renses i en spesialmaskin. Selve rensingen er en avansert prosess i fire steg som omfatter ultralyd og forskjellige rensevæsker. Nå kan alle delene sjekkes og man tar en vurdering på hva som må byttes ut.
  • Urverket monteres sammen igjen, og alle funksjonelle deler blir smurt med spesialsmøring. Det benyttes i alt fire forskjellige oljer, og i et vanlig mekanisk ur er det rundt 50 punkter som trenger smøring for å hindre friksjon og slitasje. Nå kan det også finnes deler som må utbedres.
  • Urets presisjon testes over flere dager og eventuelle feil og uregelmessigheter utbedres.
  • Lenke og urkasse blir rengjort og deretter polert. Merker, riper og eventuelle skader utbedres - hvis nødvendig byttes eventuelle ytre deler.
  • Klokken monteres sammen, urverket settes på plass i kassen og alle pakninger blir skiftet. Det blir foretatt en endelig test på nøyaktighet.
  • Klokken blir testet i et trykkluftkammer. Ved eventuelle lekkasjer blir urverket tatt ut og klokken testes i vann for å avdekke opprinnelsen til lekkasjen - uten å skade klokken.
  • Helt til slutt blir klokken testet i en simulator som etterligner bevegelsesmønsteret til oss mennesker. Produsentene har nøyaktighetskrav som er forhåndsspesifisert. Nok en gang kan sjeldne feil bli avdekket. Uret er nå klar for fem nye år og vi gir 24 måneder garanti på full overhaling.

Urmaker Larsen - et autorisert urmakerverksted
Vi mener at kundeopplevelsen burde være like bra gjennom hele eierskapet av et ur. Derfor har vi fokus på strålende service fra vårt verksted. Fra reparasjoner til en enkel sommersjekk.

Vårt verksted utfører service på alle merkene vi fører i butikk.

Kvalitetsur krever nemlig god oppmerksomhet og presisjon: Vi er opptatt av at kunden får best mulig etterservice. Å overhale et ur er en omstendelig oppgave som krever store faglige og tekniske ressurser.

Urmakerne våre sitter derfor ofte på skolebenken hos leverandørene og utvikler stadig sin fagkunnskap. Vårt urmakerverksted er utstyrt med alle tekniske hjelpemidler som finnes, og maskinene er de samme som blir benyttet i produsentenes egne fabrikker.

I tillegg har vi et stort delelager og kompetansen til å løse de fleste utfordringer.

VÅRT EGET VERKSTED

Vi har også eget verksted i butikken med moderne og fintmålende instrumenter. Vårt verksted er autorisert til å utføre service og reparasjoner på alle våre merker. Bl.a. Breitling, Omega, Tag Heuer, Baume & Mercier m.fl. Vi følger produsentenes rutiner og spesifikasjoner ved service/reparasjoner, og alt logges direkte til fabrikkene. Urmakerne sertifiseres årlig og gjennomgår kurs for å være optimalt oppdatert. Vårt verksted får tilført renset luft og har overtrykk for å holde støv/urenheter borte. I tillegg har vi det nyeste utstyr og verktøy bransjen til enhver tid kan tilby. Husk at ur trenger regelmessig service og ettersyn for å fungere optimalt.

Om oss

Urmaker Kjell Larsen AS ble i 1904 etablert av Carl L. Larsen i Sandvika i Bærum. I 1950 tar sønnen Kjell Larsen over driften og driver selskapet frem til 1979. Det er da klart for tredje generasjon Larsen, Carl-Erik og Terje. Dette året flytter forretningen fra Birkheimgården til Løkketangen Butikksenter. I 1993 er det igjen tid for flytting, denne gang til Sandvika Storsenter, som åpner på vestsiden av Sandvikselva, hvor vi fremdeles har en butikk.

I 2018 ble Urmaker Christensen på Storo Storsenter og Urmaker Ø. Thomassen på Strømmen Storsenter kjøpt opp. Kjeden ble etablert og fikk navnet «Urmaker Larsen».

I over 115 år har vi i Urmaker Larsen levert god fagkunnskap, service og opplevelser til våre kunder, dette lover vi utvikle videre de neste 115 årene for å gi våre kunder en god handleopplevelse. Vi har urmakere våre butikker som hjelper deg med småreparasjoner mens du venter, samt et verksted som utfører reparasjoner og service på merkene vi fører.